Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ισόβια καταδικάστηκαν τρεις εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη

Η υπόθεση σύμφωνα με τη δικογραφία αφορούσε στην παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ την περίοδο 1996 – 1997

eforia

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν τρεις εφοριακοί υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεγάλη κομπίνα με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Οπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου ενώ άλλοι τρεις συνάδερφοί τους καταδικάστηκαν σε ποινές από 4 χρόνια φυλάκιση έως 10 χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση σύμφωνα με τη δικογραφία αφορούσε στην παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ την περίοδο 1996 – 1997. Η παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δόθηκε σε εξαγωγική εταιρεία – μαϊμού ο εκπρόσωπος της οποίας επίσης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε εφοριακούς για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ το οποίο ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη «κομπίνα» που στήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έχουν σχηματιστεί δεκάδες δικογραφίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ενώ οι πρωταγωνιστές καταγγέλουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων που επιστρέφονταν παράνομα κατέκηγαν ως μίζα στις τσέπες εφοριακών υπαλλήλων,

Πηγή: seleo.gr

By