Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε νέα εκεχειρία συμφώνησε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία

Νέα 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

gaza

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο συμφώνησε με την πρόταση της Αιγύπτου να τηρήσει νέα 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κρατική εφημερίδα «al-Ahram», επικαλούμενη παλαιστινιακές πηγές στο Κάιρο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Κάιρο εξετάζει πρόταση της Αιγύπτου για νέα εκεχειρία 72 ωρών με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Υπάρχει μια πρόταση για νέα εκεχειρία 72 ωρών, που θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτή η πρόταση βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης» δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι από τη Γάζα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας εξαρτάται πλήρως «από την ισραηλινή θέση».

Παραμένουν στο Κάιρο οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές

Νωρίτερα, οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές στο Κάιρο αρνήθηκαν να παρατείνουν την 72ωρη εκεχειρία που έληξε την Παρασκευή, λέγοντας ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να αποδεχτεί τα αιτήματά τους.

Οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές θα παραμείνουν ωστόσο στο Κάιρο για την επείγουσα σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου αύριο Δευτέρα, με θέμα την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία είχε δηλώσει ότι πιθανόν θα αποχωρούσε σήμερα από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου αν το Ισραήλ δεν συμφωνούσε να επιστρέψει, άνευ όρων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία μακράς διάρκειας στη Λωρίδα της Γάζας όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς.

By