Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ποιες αντιφάσεις υπέπεσαν Μιχαλολιάκος – Πατέλης;

Οι απολογίες τους δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελείς

dikastiria

Ο κύκλος των τηλεφωνημάτων των Γ. Ρουπακιά, Γ. Πατέλη, Ι. Λαγού και Ν. Μιχαλολιάκου, πριν και μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποτελεί ισχυρή απόδειξη, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ανακριτές της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή.

Οι απολογίες των Ν. Μιχαλολιάκου και του πυρηνάρχη της τοπικής του κόμματος στη Νίκαια Γ. Πατέλη, αν και εκτιμάται ότι επιχειρήθηκε να συμπλεύσουν, φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους δύο ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα «στην κοινή λογική» όπως ο ισχυρισμός του Ν. Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».

Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γ. Πατέλη ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε «σκότωσα άνθρωπο». Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη ΧΑ ήξερε κάτι».

Κορυφαία αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών αποτελεί ο ισχυρισμός του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

φωτογραφία: fosphotos | Konstantinos Tsakalidis

(Visited 1 times, 1 visits today)
By