Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών το «μπαλάκι» για τον ΟΠΑΠ

Δεν έσπασε η συμφωνία, αλλά δεν έγινε και κάποιο βήμα προσέγγισης των δύο πλευρών στον ΟΠΑΠ, κατά την χτεσινή συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και της πλευράς Emma Delta.

stournaras samaras mystikoΠλέον ο λόγος για να λυθεί γόρδιος δεσμός στο θέμα, δηλαδή να ξεπεραστούν οι διαφωνίες του νέου επενδυτή στην συμφωνία για τον τεχνολογικό πάροχο και την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων, πέφτει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα ενημερωθεί σήμερα για τις εξελίξεις στο θέμα από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Η Emma Delta έχει κερδίσει το διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ αλλά δεν προχωρεί στην υπογραφή της σύμβασης καθώς θέλει να ακυρωθούν οι συμφωνίες  που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με τα Λαχεία και την Intralot.
Στην χτεσινή συνάντηση, εν μέσω κλίματος έντασης ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τσέχος Jiri Smecj, διευκρίνησαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν να πληρώσουν για να αγοράσουν το 68% των λαχείων και να μην έχουν την πλειοψηφία στην λήψη αποφάσεων, την στιγμή μάλιστα που οι «συνεταίροι» τους Intralot και Scientific Games θα απολαμβάνουν ανεξαρτήτως οικονομικού αποτελέσματος το 3,3% του τζίρου των λαχείων.
Το εντυπωσιακό από όσα ειπώθηκαν ήταν το ότι οι δύο πλευρές δεν τα έσπασαν, γεγονός που οφείλεται μάλλον στην ουδέτερη θέση που εξέφρασε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τα τεκταινώμενα στον ΟΠΑΠ, εξέλιξη που μοιραία παραπέμπει την λύση του θέματος στην κυβέρνηση.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By