Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Σταϊκούρας στο αντάρτικο των γαλάζιων βουλευτών

«Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους ενστόλους εξετάζει τρόπους κάλυψης με διαφορετικούς τρόπους του δημοσιονομικού κενού, που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και αίρει σταδιακά στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέσθηκαν»

tzamtzis

Έσβησε η «φωτιά» που άναψε το αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να αποκατασταθούν και οι μισθολογικές αδικίες των ένστολων με τη δέσμευση του Χρήστου Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση σύντομα θα ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την απόφαση του ΣτΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύθηκε ωστόσο, πότε θα γίνει αυτό, καθώς η σχετική δαπάνη δεν έχει προϋπολογιστεί για το 2014. Οπως είπε, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση για τους ενστόλους απαιτούνται οι σχετικές πιστώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί στην παρούσα φάση, με δεδομένο ότι η απόφαση εκδόθηκε το 2014, σε αντίθεση με την αποφαση που αφορά τους δικαστικούς που είχε εκδοθεί το 2013.

«Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους ενστόλους εξετάζει τρόπους κάλυψης με διαφορετικούς τρόπους του δημοσιονομικού κενού, που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και αίρει σταδιακά στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέσθηκαν», είπε, αφήνοντας αιχμές κατα των γαλάζιων ανταρτών που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο που έβαζε όριο σε τέτοιου είδους ζητήματα οικονομικής αποκατάστασης.

Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, με τις πληροφορίες να μιλούν για συνάντηση που είχαν νωρίτερα στη βουλή ένας εκ των ανταρτών, ο Δάνης Τζαμτζής με τον Χρήστο Σταϊκούρα, με στόχο να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη, αν και θέμα καταψήφισης της τροπολογίας για τους δικαστικούς λειτουργούς δεν υπήρχε αφού δεν είχε κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Μιλώντας πάντως, επί της τροπολογίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «παρών».

By