Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε τρία χρόνια η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας

Εν αναμονή της έγκρισης της συμφωνίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Οικονομική και τεχνική βοήθεια από την ΕΕ στην Τουρκία

malmstrom702_467
Η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας θα τεθεί σε εφαρμογή σε τρία χρόνια, δήλωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την άτυπη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Ζάππειο.

Η συμφωνία εγκρίθηκε στις 22 Ιανουαρίου σε πρώτη φάση από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου και αναμένεται να εγκριθεί και από την Ολομέλεια, προκειμένου στη συνέχεια να επικυρωθεί επίσημα.

Αφορά στην επαναπροώθηση μεταναστών που εισήλθαν παράνομα είτε στην ΕΕ από την Τουρκία είτε στην Τουρκία μέσω της ΕΕ, και υποχρεώνει τις δυο πλευρές να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους και τους υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν διέλθει από τα εδάφη τους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τουρκία θα λάβει οικονομική και τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για τη δημιουργία αστυνομικής υπηρεσίας στα σύνορα, καθώς και για την εγκατάσταση εξοπλισμού επιτήρησης των συνόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By