Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας βλέπει ο πρόεδρος του ΧΑΑ

«Οι προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων είναι αισθητά καλύτερες»

foroi-epixeiriseis

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης, κάτι που αυξάνει τις ευκαιρίες τοποθετήσεων στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

Μιλώντας στο Bloomberg στο πλαίσιο του 9ου Ετήσιου Roadshow που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι πλέον οι προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων είναι αισθητά καλύτερες και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των εταιρειών και των επενδυτικών κεφαλαίων στις φετινές εκδηλώσεις.

Απαντώντας για το θέμα του πολιτικού ρίσκου και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο κ. Λαζαρίδης θέλησε να το αποδεσμεύσει από το ΧΑΑ λέγοντας πως ειδικά για τους ξένους επενδυτές το σημαντικότερο στοιχείο είναι οι προοπτικές των επιχειρήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάταξη του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές υπογράμμισε πως το ελληνικό χρηματιστήριο σε επίπεδο υποδομών είναι μια ευρωπαϊκή αγορά που καλύπτει όλους τους κανόνες, όπως η εταιρική διακυβέρνηση και σημείωσε πως το ΧΑΑ έχει ως νόμισμα το ευρώ. Εστίασε δε στην αύξηση των συναλλαγών στην ελληνική αγορά κατά την φετινή χρονιά, αλλά και στο γεγονός ότι βελτιώθηκε σημαντικά η σχέση της κεφαλαιοποίησης έναντι του ΑΕΠ.

By