Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σικέ κυβερνητική κόντρα με την τρόικα βλέπουν στην Κουμουνδούρου

Τι αναφέρει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ThePaper

 © FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Του Νίκου Ανδριόπουλου

«Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης. Καμία διαρροή στον Τύπο περί δήθεν διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το σκηνικό υποταγής στους δανειστές και στις μνημονιακές δεσμεύσεις» σημειώνουν χαρακτηριστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για απέλπιδες προσπάθειες του Μαξίμου να στήσει σκηνικό δήθεν σύγκρουσης με την τρόικα για να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι όσο πλησιάζει η ανακοίνωση των νέων μέτρων, τόσο το σκηνικό έντασης θα οξύνεται μέσα από διαρροές σε φιλικά διακείμενα στην κυβέρνηση εκδοτικά συγκροτήματα, δημιουργώντας ένα νέο επίπλαστο δίλημμα μέτρα ή χάος.

Ενδεικτική της σκοπιάς από την οποία βλέπουν την «κόντρα» κυβέρνησης – τρόικας είναι η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω twitter: Η ΝΔ συκοφαντεί την Ευρωπαϊκή Αριστερά για την απόφασή της να στηρίξει τον Τσίπρα για την Κομισιόν, ως ακραίους αντιευρωπαϊστές. Τα ψέματα είναι ομολογία πανικού».

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο thepaper.gr παραπέμπει στις δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή και πρώην υπουργού, Βύρωνα Πολύδωρα, αναφορικά με το σκηνικό σύγκρουσης. «Δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους βουλευτές τους πλέον, αφού η λήψη νέων μέτρων, όπως και αν αυτά βαφτιστούν, είναι δεδομένη» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι «μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί μετά από όλες αυτές τις διαρροές η τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τ. Μπαλτάκου, σύμφωνα με την οποία «μόνο από πολιτικό ατύχημα μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Σύμφωνα με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατ” αυτόν τον τρόπο επιχειρείται αφενός να περάσει το μήνυμα της έναρξης πολιτικής διαπραγμάτευσης και αφετέρου να αποτρέψει το ενδεχόμενο εκλογών, το οποίο γνωρίζουν ότι θα τους εξοστρακίσει από την εξουσία.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση όσο δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα υπόλοιπα, υπογραμμίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τους θιασώτες των μνημονίων που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ενώ ο χρόνος τους έχει τελειώσει προ πολλού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By