Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα

«Προσελήφθησαν παιδιά συνδικαλιστών ως ειδικοί συνεργάτες»

ethniki-trapeza-arxeio

Στην καταγγελία πως η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προσέλαβε τα παιδιά των αρχισυνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ ,της ΔΑΚΕ και της παράταξης του ΣYΡΙΖΑ, ως ειδικούς συνεργάτες, προχώρησε η ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εθνικής Τράπεζας «Πρόταση Προοπτικής», η οποία πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για τα παιδιά του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Γιαννακόπουλου(πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), του γραμματέα Μάκη Κάτσικα (της ΔΑΚΕ), του ταμία Αλέκου Πολίτη (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και του μέλους του προεδρείου Γιώργου Δαμίγου (της ΠΑΣΚΕ).

Μάλιστα επισημαίνεται πως εκτός από τις προαγωγές κατ’ εξαίρεση και τις προνομιακές μεταθέσεις και άλλοι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων έχουν βάλει συγγενείς τους πρώτου βαθμού στην τράπεζα ως ενοικιαζόμενους

Η παράταξη του συλλόγου «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» κατήγγειλε επίσης προσλήψεις από το παράθυρο και έθεσε επιτακτικά το θέμα της αύξησης του αριθμού των προσλήψεων μέσω διαγωνισμού και όχι της κάλυψης των κενών θέσεων μέσω αδιαφανών προσλήψεων Ειδικών Συνεργατών και Ενοικιαζόμενου Προσωπικού.

«Ηθικό πλήγμα, εγκληματικό για το συνδικαλισμό» χαρακτήρισε το γεγονός το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  Ζώη Πεπέ, ο οποίος  σε ανακοίνωση της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «Η παράταξη που συμμετέχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΤΕ, αφού ξεκαθάρισε εσωτερικά τις σχέσεις της με τον εμπλεκόμενο συνεργάτη της, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για να απομακρυνθούν οι εμπλεκόμενοι με τέτοιου είδους συνδιαλλαγές». Παράλληλα υπογραμμίζει πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένονται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΕΤΕ.

By