Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκανδαλίδης: »δεν αντέχει νέα μέτρα η χώρα»

 » Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει με τόλμη και να πάει στην κοινωνία, αλλιώς θα πεθάνει στους επόμενους μήνες.»

 

www.fosphotos.com/Alexandros Katsis
www.fosphotos.com/Alexandros Katsis

 

Καμπανάκι στο ΠΑΣΟΚ χτύπησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προειδοποιώντας ότι αν δεν ανοιχτεί στην κοινωνία θα «πεθάνει».  Πρότεινε μάλιστα, το Συνέδριο να ψηφίσει ότι «η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα μέτρα».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του (0 ΒΗΜΑ FM 99,5) ο βουλευτής Α” Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να εξηγήσει και τις επιλογές που έκανε μη υπερψηφίζοντας το Μνημόνιο 3 – κάτι που του στοίχισε τη διαγραφή του – και εν συνεχεία υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του 2013.

«Δεν μπορούσα να πάω κόντρα στην κυβερνητική σταθερότητα. Ήταν μια πολύ σχεδιασμένη κίνηση και δεν μπορούσα να βάλω δυναμίτιδα στην κυβερνητική σταθερότητα».

Παραδέχθηκε ότι η στάση του εμπεριείχε αντίφαση αλλά  υποστήριξε ότι ήθελα «να περάσει ένα μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με έναν διαφορετικό τρόπο». Επέμεινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό και η Ελλάδα να πει «όχι». Όχι στα μνημόνια, αλλά να βρει μια άλλη συνταγή που να δίνει λύση στα προβλήματά της.»

Όσον αφορά για το αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει έμβλημα και όνομα ξεκαθάρισε:

«Αυτή η συζήτηση γίνεται σε ένα χρόνο πρωθύστερο και με έναν τρόπο που δεν ωφελεί σε τίποτα. Αν αύριο λέγαμε ότι αλλάζουμε το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ και το υπογράφαμε όλοι εμείς που ξέρουμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι; Αυτό δεν θα έλεγαν όσοι θα έρθουν για συνεργασίες; Νομίζω ότι είναι δευτερεύον ζήτημα. Κόμματα παλιά, παραδοσιακά, που ξεκίνησαν μεγάλα, έγιναν μικρά και ξαναέγιναν μεγάλα… Δεν είναι το θέμα μας αυτό.», «Αλλά δεν έχει νόημα η συζήτηση, είναι σαν να λέμε για τη βιτρίνα και όχι για την ουσία των ανατροπών που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ.».

 

 

[space size=»30″]


By