Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανοιχτός, αλλά σκεπτικός ο Ομπάμα για τη Συρία

Ανοιχτός, αλλά σκεπτικός δηλώνει ο Ομπάμα για την πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Putin ObamaΟ Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η πρόταση της Ρωσίας να συνεργαστεί με τη Δαμασκό προκειμένου να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της μεσανατολικής χώρας υπό διεθνή έλεγχο, αποτελεί πολύ θετικό σημάδι, ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά με σκεπτικισμό», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Αυτό ίσως να αποτελέσει μια πολύ θετική εξέλιξη», είπε προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα εξετάσει διεξοδικά με τη Ρωσία κατά πόσο είναι σοβαρή η εν λόγω πρόταση, την οποία υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη χαιρετίσει η ίδια η Δαμασκός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι είχε επικοινωνία με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την πιθανότητα ανεύρεσης διπλωματικής λύσης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσει» τα σχέδια για στρατιωτική επέμβαση, εάν υπάρξει πραγματικός έλεγχος στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ, κατά την οποία συζήτησαν τα πιθανά σενάρια δράσης στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, απέσυρε τα σχέδιά του για μια δοκιμαστική ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, σχετικά με την έγκριση άδειας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μετέδωσε επίσης το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By