Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκηνικό πολέμου στήνεται στην Κριμαία

Οι oυκρανοί στρατιώτες εξουσιοδοτήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους – Προσάρτηση της Κριμαίας με τη Ρωσία

crimea800-570_080314

Οι ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία έλαβαν σήμερα εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους μετά την επίθεση εναντίον μιας βάσης του στρατού στη Συμφερόπολη που στοίχισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Για να προστατευθεί η ζωή των στρατιωτών μας οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία έλαβαν την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους», αναφέρει μια ανακοίνωση του υπουργείου.

Την εξουσιοδότηση επιβεβαίωσε με χωριστή ανακοίνωσή του και το γραφείο του υπηρεσιακού προέδρου της χώρας.

Πούτιν: Η Κριμαία επιστρέφει εκεί όπου ανήκει

Η Κριμαία, η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ουκρανίας, επιτέλους επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε συγκέντρωση μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, στην Κόκκινη Πλατεία.

«Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις. . . δικές τους ακτές, στη βάση τους, στη Ρωσία!» είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ένα πλήθος που φώναζε ρυθμικά «Ρωσία!» και «Πούτιν!» λίγη ώρα αφότου υπέγραψε ένα κείμενο με το οποίο η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σ. Λαβρόφ: Απαράδεκτες οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας είναι «απαράδεκτες» και δεν θα μείνουν αναπάντητες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.
Οι δύο υπουργοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε στο Κρεμλίνο τη συμφωνία για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, παρά την κατακραυγή από το Κίεβο και τη Δύση.

By