Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκληρή απάντηση της Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης»

voultepsi-ND

Σε υψηλούς τόνους είναι η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Σε ανακοίνωση της καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «σχέδια για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας» και καλεί τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο». Παράλληλα η κ. Βούλτεψη απαντά στην «ευχή» του κ. Τσίπρα να γίνουμε Αργεντινή, επικαλούμενη την αποτυχία, όπως αναφέρει, των διαπραγματεύσεων της Αργεντινής με τους κερδοσκόπους.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βούλτεψη

«Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα, με τα σχέδιά του για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας να αποκαλύπτονται, αφού συνειδητά δεν χρησιμοποίησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιλέγοντας την αποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και «ανατροπής»

Προηγουμένως, όμως, ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην «απένταξη», όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του Economist;

Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο «σχίσιμο» και στην «απένταξη», ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή.

Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει από το βήμα της Βουλής… ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τον ενημερώνουμε πως μόλις χθες η Αργεντινή απέτυχε να έλθει σε συμφωνία με τους κερδοσκόπους στους οποίους είχε καταφύγει, όταν αποφάσισε να κάνει πράξη αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ «υπόσχεται» στον ελληνικό λαό».

By