Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκουριές: Ποινική δίωξη σε 20 κατοίκους

skouries 1Η εισαγγελέας Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη αποφάσισε τη άσκηση ποινικής δίωξης για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα σε βάρος είκοσι κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που φέρονται να εμπλέκονται στην  επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι, μεταξύ άλλων, αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και του εμπρησμού. Όπως έγινε γνωστό, η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθεί από το ανακριτή στον οποίο θα κληθούν οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για 250 κατοίκους της περιοχής.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, αλλά μόνο καταγραφές τηλεφωνικών επαφών. Ποιοι μίλησαν με ποιους δηλαδή, πόσες φορές, πριν και μετά την επίθεση στις Σκουριές. Τα στίγματα των τηλεφωνικών συσκευών εντοπίστηκαν μετά τη «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Μέσω των συνηγόρων τους, οι είκοσι κατηγορούμενοι παρέδωσαν την Τρίτη γραπτά υπομνήματα τα οποία σύμφωνα με το Βήμα περιλαμβάνουν καταγγελίες για την Αστυνομία και όχι απολογίες.[space size=»30″]

By