Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκουριές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα

exoruxh xrusou

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και αυτοκινητοπορεία μέχρι το όρος Κάκκαβος πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τα δύο χρόνια, σύμφωνα με τους οργανωτές της, «από την πρώτη αναίτια επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές».

Οι διαδηλωτές άφησαν τα αυτοκίνητα τους σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και συνέχισαν πεζοί μέχρι τα μπλόκα της αστυνομίας, έξω από το εργοτάξιο και από τα γραφεία της εταιρίας, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το συνδυασμό της, Λάζαρος Τόσκας.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

By