Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση είναι πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένη»

skourletis

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με επίκεντρο τον ΕΝΦΙΑ άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος επανέλαβε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ πως πρόκειται να ένα νόμο που ισοδυναμεί με «δήμευση περιουσίας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ο κ. Σκουρλέτης και κληθείς να σχολιάσει την επέκταση των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ το χαρακτήρισε «θέμα μικρής σημασίας» καθώς ,όπως ανέφερε, «το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα ανεξάρτητα και πέρα από τον ΕΝΦΙΑ, ουσιαστικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ογκούμενο τσουνάμι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο».

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΕΝΦΙΑ επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται «μια συνολική φορολογική πολιτική και ήδη υπάρχει ένα πρόπλασμα μιας τέτοιας πρότασης, στο πλαίσιο της οποίας καθοριστική σημασία παίζει η σύνταξη του περιουσιολογίου,που είναι μια καθαρή φωτογραφική εικόνα που δείχνει το μέγεθος του πλούτου του κάθε πολίτη». 

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κλεισίματος του ΟΑΕΔ ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε » Είναι χαρακτηριστικό ότι μια τέτοια πρόταση θέλει να μεταβιβάσει τη διαχείριση κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας στους ιδιώτες, που θα λειτουργούν προφανώς με το αζημίωτο» και προσθεσε «Δεύτερον, δείχνει ότι στην αντίληψη της παρούσας κυβέρνησης δεν υπάρχει η έγνοια, η μέριμνα για τέτοιου είδους κοινωνικές πολιτικές. Θεωρώ ότι αυτό ταιριάζει ακριβώς στο προφίλ αυτής της αυταρχικής, αντικοινωνικής και συντηρητικής κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ τόνισε πως «αυτό που θα παρουσιάσουμε στο πλαίσιο της ΔΕΘ είναι η πιο επικαιροποιημένη και εξειδικευμένη μορφή του προγράμματος μας, έτσι ώστε να είναι κατανοητό στον κόσμο. Ταυτόχρονα βέβαια το θέμα της κατανόησης και της εξειδίκευσης αποτελεί και τη δική μας πολιτική δέσμευση. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος σε τι δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τι προτίθεται να κάνει όταν βρεθεί στα πράγματα».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεισήμανε πως «έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση» και σημείωσε πως «ο ΕΝΦΙΑ τους έδωσε να καταλάβουν ότι είναι πλήρως πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένοι».

Καταλήγοντας και σχετικά με τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είτε αποτελεί μια πολιτική δύναμη που εμπνέει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είτε αποτελεί την ελπίδα για μια διαφορετική πορεία, είτε αποτελεί τη μοναδική επιλογή. Όλα αυτά μαζί δίνουν πλέον έναν αέρα νίκης. πολύ σύντομα θα βρεθούμε στη στιγμή της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης».

 

By