Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση είναι αυταρχική και ηττημένη

«Αντιμετωπίζει το Σύνταγμα σαν ένα κουστουμάκι που το ράβει στα μέτρα της»

Panos-Skourletis-570 (1)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση στη βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει το Σύνταγμα, τον κανονισμό της βουλής και τη γνώμη του Προέδρου της βουλής «ως ένα κουστουμάκι που το ράβει στα μέτρα της» και της καταλόγισε «θεσμική αντιδημοκρατική εκτροπή», την οποία, όπως ανέφερε,  «χρεώνεται η κυβέρνηση αποκλειστικά».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως όλα τα χρόνια του μνημονίου «ο αυταρχισμός και η υπονόμευση της δημοκρατίας περισσεύει» και διευκρίνισε πως «δεν είναι διαδικαστικό το θέμα, είναι θέμα δημοκρατίας».

«Νομίζω ότι το γεγονός ότι η κυβέρνηση φοβάται να κάνει αυτή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι διότι επιλέγει τη στημένη, την καθορισμένη σύνθεση του θερινού τμήματος της Βουλής, γνωρίζοντας ότι πάνω από 50 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν μικρές και μεγάλες ενστάσεις γι’ αυτό το εθνικό έγκλημα, για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ«, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Καταλήγοντας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά η κυβέρνηση τα πάει στην άκρη. Είναι μια κυβέρνηση αυταρχική, πολιτικά απομονωμένη και ηττημένη». 

By