Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς δεν αντέχει ούτε την αυτονόητη συνάντηση με τον Τσίπρα

«Αυτή η συνάντηση, την οποία άλλωστε δεν ζητήσαμε, είναι για να αποκατασταθεί αυτή η αυτονόητη μίνιμουμ επικοινωνία»

skourletis2

Την δική του απάντηση στην αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πιθανότητα συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει ούτε την αυτονόητη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ειδικότερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», δήλωσε πως πιθανή συνάντηση των δύο ανδρών χαλάει την «αφήγηση» που έχει ο κ. Σαμαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον θέλει ως μια εξτρεμιστική και ανεύθυνη δύναμη.

Επανέλαβε πως η Κουμουνδούρου είναι αντίθετη σε κάθε πρόταση για τριμερή συνάντηση με συμμετοχή και του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποσαφήνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «θεσμικά πρόσωπα».

«Αυτή η συνάντηση, την οποία άλλωστε δεν ζητήσαμε, είναι για να αποκατασταθεί αυτή η αυτονόητη μίνιμουμ επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει να υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του χρέους.

«Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συνεννοηθούμε με τον κ. Σαμαρά και για τι πράγμα;» διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης και έκανε αναφορά σε άρθρο του πρωθυπουργού που δημοσίευσε κυριακάτικη εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα.

«Ο κ. Σαμαράς τα είπε πολύ καθαρά, την προηγούμενη Κυριακή, Δεν άφησε κανένα πεδίο συνεννόησης», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίσως υποχρεωθεί να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική αν δεν εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως ξεκάθαρος στόχος της Κουμουνδούρου είναι η κατάργηση και η ακύρωση των μνημονίων και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω πως ο κ. Μητρόπουλος είπε αυτό που του αποδόθηκε».

Τέλος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών με μνημονιακές δυνάμεις λέγοντας ότι μέσοι όροι στην εφαρμοζόμενη πολιτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτοδύναμης είτε συμμαχικής με τη μνημονιακή πολιτική, δεν υπάρχουν.

By