Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκουρλέτης: Σε έξι μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές, οπότε θα τελειώσουν τα ψέματα

Τι λέει για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής

FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

«Σε έξι μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές, οπότε θα τελειώσουν τα ψέματα. Εκεί θα μιλήσει ο λαός είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο κ. Σαμαράς. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν συμβεί και άλλα πράγματα», προέβλεψε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στο ΣΚΑΪ, απαντώντας σε όσους λένε ότι με την κατάθεση πρότασης μομφής χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απεμπόλησε ένα σημαντικό πολιτικό όπλο για το επόμενο εξάμηνο.

Ο κ.Σκουρλέτης απάντησε και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του ΠΑΣΟΚ, που απέδωσαν την κίνηση αυτή σε εσωκομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην ικανοποίηση της αριστερής πτέρυγας.

«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ξέρετε γιατί; Διότι αυτά τα οποία δήθεν ανακάλυπταν διάφοροι, ότι υπάρχει ένας λόγος στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής στροφής είναι αποκυήματα της φαντασίας. Όλος ο λόγος, η ανάλυσή μας, από τις προηγούμενες εκλογές έως και σήμερα συμπυκνώνονται σε πολύ κρίσιμες φράσεις», είπε, υποστηρίζοντας ότι οι φράσεις «δεν είναι επιλογή μας να φύγουμε από την Ευρωζώνη» και «δεν μπορεί να λέμε πάση θυσία ευρώ, θυσιάζοντας την ανεξαρτησία μας, την οικονομία, την υγεία, τα σχολεία» αποτελούν τμήματα μίας ενιαίας προσέγγισης. 

«Εκείνο στο οποίο αποσκοπεί η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση είναι να φέρει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Έχουμε ακούσει δεκάδες δηλώσεις από τα χείλη τους διαφωνίας με συγκεκριμένα μέτρα, έχουμε ακούσει δημόσιες δηλώσεις ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, ότι λυπούνται πάρα πολύ με τη δυστυχία του κόσμου και τα όσα περνάει ο κόσμος. Όσοι τελικά έχουν υποστηρίξει τέτοιες απόψεις, όσοι συμφωνούν με αυτές τις διαπιστώσεις που κάνουν οι περισσότεροι σήμερα στην Ελλάδα, να δείξουν τη διαφωνία τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική, παίρνοντας αποστάσεις από αυτήν, καταγγέλλοντάς την», είπε επίσης, εξηγώντας την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By