Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Τέλος στα σενάρια προεκλογικής προσέγγισης ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης

«Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μια διαπραγμάτευση. Η μόνη θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι να καθίσει στην άκρη»

skourletis

O ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να ενταχθεί σε ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης ή σε τραπέζι διαλόγου με την κυβέρνηση για συνδιαμόρφωση κοινής εθνικής στάσης αναφορικά με την επικείμενη μείζονα διαπραγμάτευση του «κουρέματος», όπως αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Real fm.

«Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μια διαπραγμάτευση. Η μόνη θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι να καθίσει στην άκρη, στον πάγκο, αυτό θα αποτελεί μία αυτοκριτική στάση στα γεγονότα στο τι έπραξε το μόνο ωφέλιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα  ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του  Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε, όπως και την έκθεση του ΔΝΤ, εκτίμησε ότι :  «Κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία γύρω από την πορεία της χώρας. Επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή. Ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο».

Ως προς την εκλογή του  προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματος περί μη παροχής συναίνεσης στο πρόσωπο του διαδόχου του Καρόλου Παπούλια σημειώνοντας πως  : «Για το θέμα αυτό πράγματι επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να αντιστοιχούν στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Αυτοί πλέον, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έχουν ανατραπεί. Η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια άνευ αρχών να συγκροτηθεί μία πλαστή προεδρική πλειοψηφία απλά και μόνο για να παραταθεί ο βίος τη

By