Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: H κυβέρνηση δεν συγκαλεί ολομέλεια γιατί φοβάται

«Η Βούλτεψη δεν μπορεί να πείσει ούτε τον Μεϊμαράκη»

skourletis

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «φοβάται» να συγκαλέσει την ολομέλεια για τη ΔΕΗ, επανέλαβε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον real fm.

«Το πολιτικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι φοβάται μια συζήτηση σε βάθος στη βάση επιχειρημάτων, αντιλήψεων και προτάσεων πάνω στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα της μικρής ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε με νόημα «Δεν έχει εμπιστοσύνη στις προτάσεις της. Αν είχε εμπιστοσύνη, θα αποδεχόταν και την πρόκληση να θέσει το ζήτημα στην κρίση του ελληνικού λαού μέσω ενός δημοψηφίσματος».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας της διαφοροποίηση του Προέδρου της βουλής Ευάγγελου Μειμαράκη από την κυβενρητική θέση σχετικά με τη δυνατότητα άθροισης των διαφορετικών προτάσεων για δημοψήφισμα σημείωσε χαρακτηριστικά «η κ. Βούλτεψη δεν έχει πείσει ούτε τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη».

Όπως μάλιστα επεσήμανε «το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυχαία τις διαδικασίες έκτακτης σύγκλισης της ολομέλειας της Βουλής και βεβαίως, υπάρχει μία γνωστή κοινοβουλευτική πρακτική από το παρελθόν που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Συνθήκης της Λισαβόνας. Ακόμα και αν υπάρχουν διαφορικά κατατεθειμένα προτάσεις αλλά που καταλήγουνε στο ίδιο δια ταύτα, δηλαδή στην ανάγκη να εξεταστεί το θέμα τους δημοψηφίσματος, τότε συγκαλείται η Βουλή από την στιγμή που υπάρχουν 120 βουλευτές και παραπάνω».

Eρωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου περί τρομοκρατών κράτησε σαφείς αποστάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:«Ας τον κρίνουν οι ψηφόφοροι του», ενώ απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επαφές με τρομοκράτες δήλωσε  «Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του».

 

By