Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: H κυβέρνηση Σαμαρά είναι ο τελευταίος που διακιούται να μιλά για σεβασμό στους θεσμούς

«Η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της»

skourletis

Mε σκληρή γλώσσα σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι, όπως ανέφερε, η ΝΔ στο οτιδήποτε συμβαίνει υιοθετεί τις κατηγορίες περί αποσταθεροποίησης και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει σε αυτή τη χώρα για σεβασμό των θεσμών, του Συντάγματος και των νόμων είναι η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία έχει τσαλαπατήσει το Σύνταγμα, έχει ακυρώσει πλευρές της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου, έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την ίδια την ουσία της δημοκρατίας και έχει επιδείξει ένα πλεόνασμα αυταρχισμού απέναντι σε μια κοινωνία την οποία έχει θέσει απέναντί της και κυριολεκτικά την ισοπεδώνει».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψει την κυβέρνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά » Προσπαθεί να μεταφράσει μια ενδεχόμενη εκλογή του ΠτΔ σε μια ψήφο εμπιστοσύνης για να παρατείνει το βίο της η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Αυτό θα είναι ολέθριο για τη χώρα και για το λαό».

Καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «η  κυβέρνηση είναι πολιτικά απομονωμένη και αφερέγγυα, νομίζω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της» και προσθέτει χαρκτηριστικά «η συζήτηση για το χρέος πρέπει να είναι υπόθεση μιας νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά από τη λαϊκή ετυμηγορία. Τόσο απλά και σαφή είναι τα πράγματα» .

By