Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: O Σαμαράς έχει πάρει τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ

«Στην κυβέρνηση ότι θυμούνται χαίρονται»

skourletis

«Αυταρχική επιλογή» χαρακτηρίζει το μέτρο της επιστράτευσης ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και εκφράζει την πεποίθηση πως «υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος των 120 βουλευτών» στη διαδικασία συλλογής υπογραφών για το δημοψήφισμα. Παράλληλα επιτίθεται στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τι σημερινές δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη, επισημαίνοντας πως «ο κ. Σαμαράς έχει πάρει τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA και κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επιστράτευσης τονίζει πως πρόκειται για «μία αυταρχική επιλογή που δίνει την αίσθηση μίας δύναμης», ωστόσο, όπως επισημαίνει, «δεν μπορούν να κρύψουν τον τρόμο, τον πανικό και την αμηχανία που όλες αυτές τις μέρες διακατέχει τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και της κυβέρνησης στο σύνολό της».

Παράλληλα κάνει λόγο για «λεκτικές ακροβασίες» και  «ακατανόητες επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «ότι θυμούνται, χαίρονται» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που της έχουν τεθεί, επιμένει σε μία επιλογή «που ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα».

Σχετικά με τη συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα εκτιμά ότι μπορεί «να επιτευχθεί ο στόχος των 120 βουλευτών», ωστόσο επισημαίνει πως «απαιτείται να υπάρχει και η κατάλληλη πολιτική ωρίμανση σε κάθε πολιτικό χώρο για να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα»

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της κ. Βούλτεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει τα κλειδιά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει σε αιχμηρό ύφος :»όλα αυτά που άκουσα από την κ. Βούλτεψη που λέει ότι παραδίδουν τα κλειδιά τους, είναι υποτιμητικά και για τα κόμματα και για αυτούς μας ακούν και για τον ελληνικό λαό. Προφανώς, η κ. Βούλτεψη λειτουργεί με βάση τις εμπειρίες του κ. Σαμαρά ο οποίος πράγματι έχει πάρει τα κλειδιά από τον κ. Βενιζέλο και τα έχει στο πρώτο γραφείο δεξιά στο συρτάρι. Έχει τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ «.

Τέλος σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι το δημοψήφισμα είναι πρόσχημα για να προκληθεί εμπλοκή στην Προεδρική εκλογή τονίζει «Δεν έχουμε κρύψει την πρόθεσή μας γύρω από το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν νομιμοποιείται η παρούσα βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αυτό πρέπει να το κάνει μια νέα βουλή που θα προκύψει μέσα από εθνικές εκλογές, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να λέμε ότι το συγκεκριμένο θέμα υποτάσσεται σε αυτή την ανάγκη».

 

By