Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκούρα τα πράγματα για τον Καβαλιέρε

Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται η ψήφος της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας για την αποπομπή του

berlusconi 01Η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας που θα πρέπει να ψηφίσει την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα, ξεκίνησε στις εννιάμιση ώρα Ιταλίας. Απών ο Καβαλιέρε, έστω και αν θα είχε το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του. Δεν παρουσιάσθηκαν ούτε οι δικηγόροι του.

Μια εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς προσπάθησε αμέσως να μπλοκάρει την διαδικασία, προβάλλοντας ενστάσεις. Ο πρόεδρος της επιτροπής, όμως, Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» δεν τις έκανε δεκτές.

Τα μέλη της επιτροπής έχουν στην διάθεσή τους είκοσι τέσσερις ώρες για να αποφασίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως μέχρι το βράδυ, η βούλησή τους θα έχει γίνει γνωστή.

Η απόφαση κατά του μίστερ TV, θεωρείται δεδομένη: δεκαπέντε οι ψήφοι που αναμένεται να στηρίξουν την αποπομπή. Οκτώ- των εκπροσώπων της κεντροδεξιάς- οι αντίθετες.

Οι γερουσιαστές του Σίλβιο, παρά την ρήξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματός του, επίσημα συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για τον αν ο πρώην Καβαλιέρε πρέπει όντως να εκπέσει.

Για την τελική αποπομπή του, πάντως, χρειάζεται και μια ψηφοφορία όλης της γερουσίας.

Υπενθυμίζεται πως όταν χάσει την ιδιότητα του γερουσιαστή θα μπορούν να γίνονται έφοδοι στα γραφεία του Μπερλουσκόνι χωρίς άδεια του κοινοβουλίου και να παρακολουθούνται, επίσης, τα τηλέφωνά του.

DW

(Visited 1 times, 1 visits today)
By