Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκυλακάκης: «Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος και Ομοσπονδιακή Ευρώπη»

Ο πρόεδρος της Δράσης εκτιμά ότι «η συζήτηση για το μνημόνιο είναι παραπλανητική»

drasiA

 

«Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος και Ομοσπονδιακή Ευρώπη» είναι το μήνυμα της Δράσης για τις ευρωεκλογές, τονίζει, από το Στρασβούργο, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Εμείς λέμε ότι για να βγούμε από αυτή την κρίση χρειάζονται λιγότεροι φόροι και μικρότερο κράτος. Όλοι οι άλλοι λένε λιγότεροι φόροι, αλλά κράτος το ίδιο. Φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει το θαύμα των επτά ψωμιών και των επτά ψαριών με τα οποία μπορείς να ταΐσεις χιλιάδες. Δεν γίνεται να ταΐσεις τους χιλιάδες με αυτό τον τρόπο» λέει.

«Η Ευρώπη που θέλουμε είναι πιο ομοσπονδιακή, δηλαδή θέλουμε να μεταφερθούν εξουσίες όχι στις κυβερνήσεις, γιατί όταν είναι οι εξουσίες στις κυβερνήσεις, κάθονται όλοι στο τραπέζι και στο τέλος υπαγορεύει τι θα γίνει η Γερμανία, αλλά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι να εκλέγονται δημοκρατικά και να ελέγχονται δημοκρατικά από το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών» τονίζει ο πρόεδρος της Δράσης.

Ο κ. Σκυλακάκης εκτιμά ότι «η συζήτηση για το μνημόνιο είναι παραπλανητική» και εξηγεί: «Το πρόβλημα της χώρας είναι στο εσωτερικό. Ό,τι συμφωνία και αν κάνουμε στο εξωτερικό -μπορεί να πετύχουμε μια συμφωνία μείωσης του χρέους, να συμφωνήσουμε κάποιες μεταρρυθμίσεις ή όχι- το πρόβλημα είναι ότι μας λείπει ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο για τη χώρα».

Ο πρόεδρος της Δράσης υποστηρίζει ότι μετά τις ευρωεκλογές η Ελλάδα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. «Έχουμε το όριο του Μαρτίου, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να σχηματίζεται κυβερνητική πλειοψηφία, κατά συνέπεια εκ των πραγμάτων μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο μετά τις ευρωεκλογές» σημειώνει.

By