Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σλοβενία: «Δεν είμαστε Κύπρος»

Η Πρωθυπουργός δήλωσε πως η Σλοβενία δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης.

bratoysekΔε χρειαζόμαστε πακέτο διάσωσης, δήλωσε σε συνέντευξη της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η Πρωθυπουργός της Σλοβενίας. Η Αλένκα Μπράτουσεκ, τόνισε: πως η οικονομία της χώρας της έχει  εξαγωγικό προσανατολισμό, το δημόσιο χρέος είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ορισμένες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί από το περασμένο έτος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων.

Η κ. Μπράτουσεκ διευκρίνησε: «Η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος και κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαδικασίες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού των Τραπεζών, η αποκαλούμενη «κακή τράπεζα» που θα αναλάβει τους «τοξικούς» τίτλους των εμπορικών τραπεζών, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση».

«Η Σλοβενία δεν είναι η επόμενη υποψήφια χώρα της Ευρωζώνης για τη λήψη οικονομικής βοήθειας» επανέλαβε και ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ, ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, η στήριξη των επιχειρήσεων και η δημιουργία δομών που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ο Τσάφες τόνισε:  «Προς το παρόν, ακούμε διάφορες γνώμες και θεωρίες η πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που προετοιμάζει η Σλοβενία για να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Απριλίου. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές».

By