Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σνόουντεν κατά Ομπάμα

Ο πρώην συμβασιούχος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα, ότι άσκησε πιέσεις σε ξένους ηγέτες για να μην του δοθεί άσυλο.

leykos oikosΣε ανακοίνωση την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks, ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία Σνόουντεν αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει ότι  πίεσαν τους ηγέτες κρατών στα οποία είχε απευθυνθεί ζητώντας τη χορήγηση πολιτικού ασύλου να του αρνηθούν αυτό το δικαίωμα.

«Μετά  την υπόσχεσή του να μην πράξει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος διέταξε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πιέσει τους ηγέτες εθνών, από τα οποία έχω ζητήσει άσυλο, να μου το αρνηθούν. Αυτό το είδος εξαπάτησης από ένα παγκόσμιο ηγέτη δεν εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη», αναφέρει ειδικότερα στην ανακοίνωση του ο Σνόουντεν. Κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι επικαλέστηκε την υπηκοότητα του, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως όπλο ενάντια στις προσπάθειες του να αναζητήσει άσυλο και δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις του.

Η αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου από τη Ρωσία που κατέθεσε ο πρώην συμβασιούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας Έντουαρντ Σνόουντεν θα μπορούσε να διευθετήσει οριστικά την υπόθεσή του, υποστήριξε εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By