Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοβαρά επεισόδια στη Μπρέσια της Ιταλίας

Κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι

italia-sygrkouseis

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι στη Μπρέσια.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να συναντηθεί με την τοπική Ένωση Βιομηχάνων και όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν αστυνομικό και έναν καραμπινιέρι, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι τα τραύματά τους προκλήθηκαν από ρίψη πετρών και μπουκαλιών από την πλευρά των εξαγριωμένων διαδηλωτών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της διαδήλωσης που είχε προγραμματιστεί από την πλευρά του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους εργάτες μετάλλου. Ωστόσο, τα επεισόδια ξέσπασαν από μία ομάδα περίπου 200 ατόμων, οι οποίοι λειτουργούσαν ξεχωριστά από την διαδήλωση.

Το συγκεκριμένο συνδικάτο πρωτοστατεί στην καμπάνια κατά του μεταρρυθμιστικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά. «Υπάρχει ένα σχέδιο ώστε να διχαστεί ο εργασιακός κόσμος. Ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξει μία διχασμένη Ιταλία, αυτή των εργαζομένων και αυτή των αφεντικών», ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι.

Ακόμη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι «εκμεταλλεύονται» τα υψηλά ποσοστά ανεργίας προκειμένου να μετατρέψουν την συζήτηση για τα εργασιακά σε πολιτικό παιχνίδι.

Τα σημερινά επεισόδια έρχονται λίγες ημέρες μετά τις συγκρούσεις μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών στην Ρώμη. Την ίδια ώρα, ο Ρέντσι έχει διαμηνύσει ότι η Ιταλία έχει φτάσει στο σημείο «ή τώρα ή ποτέ» προκειμένου να σταματήσει η οικονομική κρίση.

By