Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σοκάρει το βίντεο 55 λεπτών με τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους

Είναι ο προπομπός της ταινίας που αποτυπώνει την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης

 

ISIS-Flames-of-War-Propaganda-Video-01

Παγκόσμιο αποτροπιασμό αναμένεται να προκαλέσει η ταινία, «Flames of War», που ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος και στην οποία αποτυπώνονται οι απίστευτης σκληρότητας πράξεις του.

Μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας, υπάρχει στην διάθεση του κοινού βίντεο 55 λεπτών στο οποίο μεταξύ των άλλων οι τζιχανιστές καταγράφουν επιθέσεις κατά αμερικανών στρατευμάτων, επί προεδρίας Μπους, και προχωρούν σε μαζικές δολοφονίες.

Σύμφωνα με το CNN η ταινία είναι ακόμη μια μέθοδος προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους με σκοπό να εντάξει νέα μέλη στο δυναμικό του.

Την ίδια στιγμή, στην ταινία συμπεριλαμβάνονται και πλάνα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ακούγεται αφηγητής να μιλάει άπταιστα αγγλικά με αμερικανική προφορά.

Ο αφηγητής έχει μπει στο στόχαστρο των ειδικών, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης μιλά με αμερικάνικη προφορά του βορρά των ΗΠΑ.

Ο τζιχαντιστής σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN πρέπει να είναι Άραβας, που έχει ζήσει στις ΗΠΑ, αλλά δεν αποκλείεται η πιθανότητα να πρόκειται για Αμερικανό πολίτη που έχει ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης.

Ο άγνωστος αφηγητής εκθειάζει το αιματηρό έργο των τζιχαντιστών και προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να μπει στο δρόμο των εξτρεμιστών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτο στο Ιράκ και τη Συρία.

Παράλληλα, στην ταινία ακούγεται και ο  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής του Ισλαμικού Χαλιφάτου να απειλεί πως «η μάχη έχει αρχίσει και στο όνομα του Αλλάχ θα είμαστε νικητές».

Πριν την ολοκλήρωση της ταινίας o αφηγητής φαίνεται να αναγκάζει κρατουμένους να σκάψουν τον ίδιο τους τον τάφο και τους σκοτώνει εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο κεφάλι.

 

By