Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σοκ από την οικογένεια Δοντά

350 θέσεις εργασίας χάνονται στα Φάρσαλα!

ergostasioΟι τελευταίοι της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας,  η οικογένεια Δοντά ετοιμάζεται για το μοιραίο: να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στα Φάρσαλα, αυξάνοντας τις θέσεις ανεργίας κατά 350 άτομα! Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν επικοινωνιακό τέχνασμα σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr.

Εξήντα ελληνικές βιομηχανίες ετοιμάζονται να αφήσουν τα κλειδιά τους στον Αντώνη Σαμαρά! Συγκεκριμένα, περισσότερες από 60 ενεργοβόρες ελληνικές βιομηχανίες πληρώνουν το ρεύμα πολύ πιο ακριβά από ότι οι ανταγωνιστές τους στην Ευρώπη, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν άλλο στο σκληρό ανταγωνισμό!

Ακόμη πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι στο αίτημά τους να πληρώνουν το ρεύμα με ευρωπαϊκά τιμολόγια, που το μετέφεραν σε κατιδιαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν έλαβαν καμία απάντηση επί της ουσίας και ενώ η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει σχετικό νομοσχέδιο, δεν προβλέπεται λύση στο πρόβλημά τους!

Αποτέλεσμα η απώλεια 20.000 άμεσων και 200.000 έμμεσων θέσεων εργασίας, αριθμοί καθόλου υπερβολικοί δεδομένου ότι η οικογένεια Δοντά μόνο απασχολούσε 350 άτομα και αγόραζε βαμβάκι από 10.000 παραγωγούς, αποτελώντας βάση της τοπικής οικονομίας.

By