Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σοκ και ερωτήματα για το θάνατο νεαρού ασκούμενου στο Σίτι του Λονδίνου

21χρονος Γερμανός κατέρρευσε στο σπίτι του μετά από τριήμερο συνεχούς εργασίας στην Bank of America

Moritz Erhardt Merrill Lynch internΣοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στις τράπεζες και τους επενδυτικούς ομίλους στο Σίτι του Λονδίνου γεννά ο θάνατος 21χρονου Γερμανού που εργαζόταν ως ασκούμενος στην Bank of America Merrill Lynch.

Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός μέσα στο κατάλυμα στο οποίο διέμενε ως φοιτητής στο Λονδίνο την ημέρα του Δεκαπεντάγουστου.

Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο 21χρονος Μόριτς Έρχαρντ είχε επιστρέψει στο σπίτι μετά από τρεις ημέρες συνεχόμενης εργασίας και βρέθηκε νεκρός μέσα στο μπάνιο.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ήταν επιληπτικός σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα Independent.

Ο 21χρονος είχε ξεκινήσει πρακτική άσκηση για το καλοκαίρι και το πρόγραμμα πλησίαζε στο τέλος του.
Εκπρόσωπος της Bank of America επιβεβαίωσε τον θάνατο του Έρχαρντ, λέγοντας ότι επρόκειτο για «πολύ εργατικό ασκούμενο» που επρόκειτο να τελειώσει την άσκηση του στον όμιλο την επόμενη εβδομάδα.

Η Merrill Lynch πάντως δεν σχολίασε το πόσες πολλές ώρες εργαζόταν ο Έρχαρντ ούτε το κατά πόσο οι ασκούμενοι – που κατά μέσο όρο αμείβονται με 45.000 λίρες το χρόνο προ φόρων- συχνά αναγκάζονται να εργάζονται για περισσότερο από 12 ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με συμφοιτητές του, ο Μόριτς εργαζόταν πάρα πολλές ώρες, σε μία προσπάθεια να εντυπωσιάσει τους ανωτέρους του.

«Εργαζόταν πολύ σκληρά και ήταν πολύ συγκεντρωμένος», είπε ένας ασκούμενος στην τράπεζα που γνώριζε τον Έρχαρντ. «Υπό κανονικές συνθήκες δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα ή και περισσότερο και δύσκολα θα έβρισκες κάποιον που να εργάζεται πιο σκληρά από αυτόν», είπε στην Evening Standard.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By