Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σομαλία: Επίθεση ισλαμιστών ανταρτών στην υπηρεσία πληροφοριών

Επτά αντάρτες  και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν

somalia police

Μέλη των σεμπάμπ, των ισλαμιστών ανταρτών της Σομαλίας, επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου και της φυλακής υψίστης ασφαλείας της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας στο κέντρο του Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά από ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

Τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στην επίθεση και στις συγκρούσεις σύμφωνα με αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν ακόμα, ανέφερε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Άχμεντ Χουσέιν, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, επιβεβαίωσε την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου και την ανταλλαγή πυρών και συμπλήρωσε ότι στις εγκαταστάσεις του κτιρίου βρίσκονται υπόγεια κρατητήρια.

«Φαίνεται πως στόχος τους ήταν να προκαλέσουν χάος και να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να απελευθερώσουν τους συντρόφους τους που κρατούνται στα υπόγεια κρατητήρια, αλλά αυτό δεν θα συμβεί» σημείωσε αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωση από τον σεΐχη Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης για στρατιωτικές επιχειρήσεις, που έστειλε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Σκοτώσαμε 15 στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από τους Δυτικούς στο βασανισμό των κρατουμένων. Ορισμένοι κρατούμενοι απέδρασαν» υποστήριξε ο ίδιος.

By