Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σούπερ ο Καναδός Ράονιτς, έβγαλε εκτός μάχης τον Φέντερερ!

Η έκπληξη έγινε στα προημιτελικά του τουρνουά BNP Paribas Masters στο Παρίσι. Ο Μίλος Ράονιτς επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 7-5) του Ρότζερ Φέντερερ και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά.

Milos Raonic returns a shot against Roger Federer during their quarter-final match at the Paris Masters tennis tournamentΟ Καναδός ήταν εξαιρετικός (45 winners, με μόλις 25 του Φέντερερ). Το σερβίς του ασυναγώνιστο, με μέσο όρο τα 218 χλμ/ώρα έναντι 188 χλμ/ώρα του Ελβετού. Ενδεικτικοί οι 22 άσοι (8 ο Φέντερερ) και το γεγονός ότι ουδέποτε δέχθηκε μπρέικ. Ο «βασιλιάς» είχε μία ευκαιρία, σε σετ πόιντ στο δεύτερο σετ (προηγήθηκε 40/30 στο 10ο γκέιμ), αλλά ο Ράονιτς το «έσβησε» άμεσα και όχι μόνο ισοφάρισε σε 5-5, αλλά πήρε και τα δύο επόμενα γκέιμς, πανηγυρίζοντας τη σπουδαία νίκη.

Αυτή ήταν, μάλιστα, η πρώτη στην καριέρα του απέναντι στον Φέντερερ, ο οποίος είχε πετύχει το 6 στα 6 στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Όμως ο Ελβετός δεν είχε «απάντηση» στο εξαιρετικό του παιχνίδι, δεν έκανε μπρέικ, έχασε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ, ενώ στο δεύτερο δέχθηκε το μπρέικ στο 5-5!

Πλέον, ο Φέντερερ έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για το Νο1 στο τέλος της σεζόν, με τον Σέρβο να έχει την ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμα που έχει απέναντί του.

Λίγο νωρίτερα ο Τόμας Μπέρντιχ έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4) τον Κέβιν Αντερσον και όχι μόνο πέρασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράονιτς, αλλά εξασφάλισε και την παρουσία του στους τελικούς του Λονδίνου.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία) – Κέβιν Αντερσον (Ν. Αφρική) 2-1 (6-7, 6-4, 6-4)

Μίλος Ράονιτς (Καναδάς) – Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 2-0 (7-6, 7-5)

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Αντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) (σε εξέλιξη)

Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία) – Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) (όχι πριν τις 21:30).

By