Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπέτσες: «Παρέλαση» του ελληνικού «jet set» στην Αρμάτα

Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, άνθρωποι της τηλεόρασης και celebrities δίνουν το «παρών»

IMG_2197

Σε σημείο συνάντησης των «rich and famous» έχουν μετατραπεί αυτό το Σαββατοκύριακο οι Σπέτσες με αφορμή την Αρμάτα, την επέτειο της ναυμαχίας των Σπετσών το 1822 με την πυρπόληση του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας.

Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, άνθρωποι της τηλεόρασης και σελέμπριτι δίνουν το «παρών» στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, στο οποίο παρελαύνουν οι πολυτελείς θαλαμηγοί και τα μπικίνι.

Ο εορτασμός αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο εισόδημα για τους επιχειρηματίες του νησιού, καθώς οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 100%, αναγκάζοντας τους τουρίστες να καταλύσουν ακόμη και στο Πόρτο Χέλι και την Κόστα, ενώ χρυσές δουλειές κάνουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια του νησιού, οι ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί, αλλά και οι άμαξες.

Στο κεντρικό λιμάνι των Σπετσών, την Ντάπια, μπροστά από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, έχουν δέσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γιοτ, όπως το Μelige του Γιώργου Μελισανίδη, στο οποίο επιβαίνει και η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη.

Μάλιστα, έξω από το σκάφος βρίσκονται δύο Segway, προκειμένου οι επιβάτες του σκάφους να αποφύγουν την πεζοπορία στο νησί, όπου υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

spetses4Στο ίδιο λιμάνι βρίσκεται ακόμη η θαλαμηγός Εsmeralda του Πόλυ Χατζηιωάννου και το σκάφος Corelia του Ηλία Μεταξά. Στο παλιό λιμάνι μπροστά από τις γραφικές ταβέρνες «ποζάρουν» το γιοτ «Eleni» του Γιώργου Προκοπίου, το «Fun One» του Μάριου Σταφυλοπάτη, το «Bud Attitude» του Άλκη Δαυίδ, το «Kalamaraki» του Τζώνη Καλημέρη ,το «My Toy» του «Mr Porto Carras» Αντρέα Στέγγου και το εντυποσιακότερο όλων «Dragon»  που τράβηξε όλα τα βλέμματα και σχολιάστηκε όσο κανένα άλλο από τον κύκλο των σκαφάτων ενoικιάζεται 100.000 την εβδομάδα,ιδιοκτήτης του ο μεγάλυτερος developer του Λονδίνου που εκτός από το σκάφος του συζητήθηκε φέτος για το ωραιότερο κτίριο του Λονδίνου  » ATRIUM» που μόλις κατασκευάστηκε .

photo

Στο νησί έχουν καταπλεύσει και δεκάδες εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά, στο κατάστρωμα των οποίων λιάζονται αιθέριες υπάρξεις σε μία άτυπη ναυμαχία των μπικίνι. Ακόμη, ανοιχτά των Σπετσών δεσπόζει μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Αρμάτας βρίσκονται στην τελική ευθεία, με τους εργάτες να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο σκάφος-ομοίωμα της τουρκικής ναυαρχίδας, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με τη ρίψη στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας και χορούς από πολιτιστικούς λαογραφικούς συλλόγους.

spetses2 spetses5 spetses8 spetses9

By