Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στάση εργασίας από την ΠΟΕ ΟΤΑ την Παρασκευή

apergia poreia ellada athina

Κατά της διαθεσιμότητας οι υπάλληλοι

dimosio620_131213

Στάσης εργασίας πραγματοποιούν οι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση την Παρασκευή από τις 8 έως τις 12, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συγκεντρωθούν έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή κατά του ν. 4172/2013 που επέβαλε τη διαθεσιμότητα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 9:00 και η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να δώσουν το παρών στο ΣτΕ, καταγγέλλοντας πως ο επίμαχος νόμος  «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, «οι διατάξεις του νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις».

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν επίσης ότι οι διατάξεις του νόμου 4172/2013 παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των δήμων, «με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών δημοτικών αστυνομικών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By