Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στάση εργασίας των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ

Διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για σήμερα το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, την ίδια ώρα της Παναττικής Στάσης Εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου, «το ΔΣ, στη συνεδρίαση της 9ης/9/2014, εκτίμησε πως εισερχόμαστε σε μια νέα φάση της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και στα δημόσια αγαθά. Τα ζητήματα του Οργανισμού, της «αξιολόγησης» και του επανελέγχου των διαδικασιών μετατροπής των συμβασιούχων σε ΙΔΑΧ είναι αλληλένδετα. Εκπορεύονται από την ίδια πολιτική που στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου τομέα και στην τρομοκράτηση και πειθάρχηση των εργαζομένων σε αυτόν».

Μέσω της ανακοίνωσης, καλεί τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου, να συμμετάσχουν στις 12:00 μμ, «μαζί με συναδέλφους και από άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου», στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ- Λεωφ. Συγγρού 60).

By