Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταθάκης: Αξιοπρεπής, αλλά όχι μεγάλη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Απέδωσε τη χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στην κούραση της κοινωνίας μετά από τρία χρόνια δραματικών επιπτώσεων

fosphotos.com, Alexandros Katsis
fosphotos.com, Alexandros Katsis

«Η συγκέντρωση ήταν αξιοπρεπής. Δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα», παραδέχθηκε στο Βήμα FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής.

«Είναι μια κοινωνία που βρίσκεται αποκαμωμένη μετά από μία τριετία δραματικών επιπτώσεων», επισήμανε ο κ.Σταθάκης. «Το ένα τρίτο της κοινωνίας βιώνει αυτό που ονομάζουμε ανθρωπιστική κρίση και κινητοποιείται με κάποιο αυτοματισμό. Είναι μια κοινωνία πάρα πολύ κουρασμένη, σε πολλά επίπεδα, για να έχει μια αυτόματη μορφή κινητοποίησης», πρόσθεσε ερμηνεύοντας τη γενικότερα μικρή συμμετοχή των πολιτών σε κινητοποιήσεις, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χθες στη Βουλή.

Ο κ.Σταθάκης εστίασε κυρίως στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση διαθέτει πλέον οριακή πλειοψηφία. Χαρακτήρισε ορόσημο των εξελίξεων τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές,  καθώς όπως είπε  «θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By