Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σταθάκης: Πλούσιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν

Ο πλούσιος είναι ο οποιοσδήποτε έχει ένα εισόδημα το οποίο φοροδιαφεύγει συστηματικά, μεθοδικά, και κατ’ επανάληψη, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

syriza660

«Πλούσιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν, εκεί θα βρούμε τον πλούτο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Όπως σημειώνει το skai.gr, ο κ. Σταθάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πλούσιος είναι ο οποιοσδήποτε έχει ένα εισόδημα το οποίο φοροδιαφεύγει συστηματικά, μεθοδικά, και κατ’ επανάληψη. Δεν είναι θέμα από πού αρχίζει (να θεωρείται κάποιος πλούσιος), το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν προ μνημονίου στο 20% του ΑΕΠ και τώρα είναι 30%, έχει αυξηθεί μέσα στην κρίση»

Συνεπώς, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα να προσδιοριστεί ο πλούσιος στα 40, 50 ή 100 χιλιάδες ευρώ (εισόδημα), σημασία έχει να αποκαλυφθεί η πραγματική εισοδηματική κατάσταση των πολιτών και να φορολογηθεί ανάλογα.

Αναφερόμενος στη μείωση του χρέους, ο κ. Σταθάκης είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνδυασμός και έμμεσης και άμεσης απομείωσης για είναι βιώσιμο.

«Η διαγραφή ενός μέρους του χρέους γίνεται είτε άμεσα με μείωση του κεφαλαίου, είτε έμμεσα με συνδυασμό επιμήκυνσης και επιτοκίου. Η έμμεση έχει όρια που δεν μπορεί να υπερβεί. Χρειάζεται συνδυασμός και έμμεσης και άμεσης απομείωσης για είναι βιώσιμο, γιατί η έμμεση δεν επαρκεί» εξήγησε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By