Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταθάκης: Aπάνθρωπη και απαράδεκτη η απόφαση της ΔΕΗ

«Θεωρούμε την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη»

giorgos-stathakis_0

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης τετραπληγικής στα Χανιά που έχασε τη ζωή της εξαιτίας της διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει την απόφαση της ΔΕΗ «απαράδεκτη» και «απάνθρωπη» και επισημαίνει πως «η εισαγγελική παρέμβαση είναι αυτονόητη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σταθάκη

«Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει.

Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.
Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας«.

«Πόσες ακόμα ανθρωπινές τραγωδίες πρέπει να καταγράψουν τα μνημόνια και τα χαράτσια; Ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ. 

By