Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σταινμπρουκ: «Όχι» στη φονική δοσολογία της Μέρκελ

Η λιτότητα απειλεί τις γερμανικές εξαγωγές, υπογραμμίζει ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών.

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Με τη σκόνη της απόφασης για τη διάσωση της Κυπριακής δημοκρατίας να μην λέει να πέσει  και ο Πέερ Στάινμπρουκ επικρίνει την Άγκελα Μέρκελ για το στενό κοστούμι λιτότητας που έχει φορέσει στον ευρωπαϊκό νότο.  Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός δήλωσε στο CNBC : «’Οπως είδαμε, το κόστος διάσωσης της Κύπρου μόλις αυξήθηκε κατά 6-7 δισ. ευρώ, αλλά αυτά θα πρέπει να τα εισφέρουν οι ίδιοι οι Κύπριοι. Αυτό δείχνει ότι παρακολουθούμε μία περαιτέρω κλιμάκωση σε εβδομαδιαία βάση», είπε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών.

«Το θέμα είναι η δοσολογία. Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκίνησε η εξυγίανση, αλλά χρειάζεται να υπάρχει μία δοσολογία που δεν είναι φονική, ενώ πρέπει να συνοδεύεται από οικονομικά κίνητρα, μέτρα κατά της νεανικής ανεργίας και  αυστηρότερη εποπτεία των τραπεζών», τόνισε ο Πέερ Στάινμπρουκ και προειδοποίησε ότι η λιτότητα απειλεί  και τις γερμανικές εξαγωγές.

«Ως Σοσιαλδημοκράτες γνωρίζουμε ότι παράλληλα έρχεται και η αλληλεγγύη προς τις χώρες που δεν τα πάνε τόσο καλά. Προσπαθώ να κάνω ξεκάθαρο στους Γερμανούς συμπολίτες μου ότι η Γερμανία θα ευημερήσει μόνο όσο και οι Ευρωπαίοι γείτονές της. Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι πολύ οικτρό, θέλω να επισημάνω ότι η Γερμανία είναι μία χώρα με στόχευση στις εξαγωγές. Εάν άλλες χώρες δεν τα πηγαίνουν καλά, αυτό επηρεάζει άμεσα την Γερμανία και το μοντέλο μαζικών εξαγωγών της», σημείωσε ο κύριος Σταινμπρουκ.

 

By