Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Πρετεντέρη για τα «μάτια» της Ζωής

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως βάζει «εμπάργκο» στη συμμετοχή εκπροσώπων της στην εκπομπή «Ανατροπή» μετά το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΒΟΥΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑΣΗ κόντρα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη συνεχίζεται με… αμείωτους ρυθμούς. Μάλιστα, στο τελευταίο επεισόδιο, τα… αίματα άναψαν για τα καλά, καθώς ο δημοσιογράφος πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία σύγκρινε και… ταύτισε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει να σταματήσει η συμμετοχή στελεχών του στην εκπομπή «Ανατροπή».

Αναφερόμενος στο «αποτρόπαιο τέρας» που κυκλοφορεί εσχάτως στην ελληνική πολιτική ζωή, ο κ. Πρετεντέρης τόνισε πως «η μέθοδος που ακολουθεί το ιδιόμορφο αυτό τέρας είναι ένα μείγμα ελέγχου και καταγγελίας. Μόνο που το τέρας υποδύεται ταυτοχρόνως και τον μηνυτή και τον δικαστή…», συμπληρώνοντας πως «το τέρας ακούει μόνο τον εαυτό του. Η αντίληψη είναι ο κυνισμός. Μπορεί, ας πούμε να υπερασπίζεσαι βιαστές ή να δέρνεις Πακιστανούς, αλλά ταυτοχρόνως να ελέγχεις τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Η απάντηση από την πλευρά του left.gr ήταν άμεση και στο ίδιο ύφος. «Στην ελληνική πολιτική ζωή κυκλοφορεί ένα ακόμα αποτρόπαιο τέρας. Ούτε άνθρωπος ούτε ζώο. Ούτε χοντρό ούτε αδύνατο, μα πλαδαρό. Ούτε καινούργιο ούτε παλιό» γράφει το site του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει πως «η μέθοδος που ακολουθεί το ιδιόμορφο αυτό τέρας είναι ένα μείγμα εκλογικευμένης υποταγής και δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας. Μόνο που το τέρας υποδύεται ταυτοχρόνως και τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο και τον οικειοθελώς υποταγμένο».

Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Κατά κανόνα έχει εκδώσει ετυμηγορία (υπέρ του «συστήματος» ή κατά όσων αντιστέκονται…) συνοπτικά, απλουστευτικά και ισοπεδωτικά, χωρίς να ακούει την άλλη πλευρά. Διότι το τέρας ακούει μόνο τα αφεντικά του».

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διακόψει τη συμμετοχή εκπροσώπων του κόμματος στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» που παρουσιάζει ο κ. Πρετεντέρης στο MEGA.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αρνείται να ακολουθήσει τον κ. Ι.Πρετεντέρη στη δημοσιογραφική του κατάντια. Η απάντησή μας στον εν λόγω “δημοσιογράφο” είναι μόνο η περιφρόνηση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την Ιπποκράτους επιχειρούν πάντως να αποφύγουν την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και εγκαλούν την ηγεσία την Κουμουνδούρου για μικροκομματικά παιχνίδια, όταν επιχειρούν να συνδέσουν το ΠΑΣΟΚ με αυτή τη λογική. «Καλούμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνέλθει και να διαφοροποιηθεί. Δε μπορεί να θυσιάζει στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος μείζονα δημοκρατικά αγαθά» έλεγαν κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

By