Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

Κατά των πρόσφατων απολύσεων που σημειώθηκαν στην καπνοβιομηχανία

sekap1Ασφαλιστικά μέτρα κατά των πρόσφατων απολύσεων που σημειώθηκαν στην καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, επιχειρώντας να κριθούν αυτές παράνομες και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι απολυμένοι.

Τα ασφαλιστικά εκδικάζονται την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν κηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δευτέρα και την Τρίτη, η οποία ωστόσο κρίθηκε καταχρηστική από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, στο οποίο κατέφυγε η διοίκηση.

Για ακόμη μια φορά από τα πυρά των εργαζομένων δεν ξέφυγαν ΣΕΚΕ και ΑΤΕ, για τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών τους στο νέο ιδιοκτήτη της καπνοβιομηχανίας, με τον κ. Κώστα Γαβριηλίδη, πρόεδρο ενός εκ των δύοΣωματείων  να επισημαίνει πως «οι εργαζόμενοι βλέπουν πως η διοίκηση προβαίνει σε συνεχείς απολύσεις άξιων εργαζομένων τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Αθήνα. Και ρωτούμε τον κ. Ιβάν Σαββίδη γιατί; Γιατί όταν αγόρασε την επιχείρηση ΣΕΚΕ και ΑΤΕ μας ανέφεραν ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας μας; Γιατί αφού αυξάνεται η παραγωγή και υπάρχουν αγγελίες για προσλήψεις, απολύονται τρίτεκνοι, ανύπαντρες μητέρες, οικογενειάρχες και άξιοι εργαζόμενοι;». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξε προσπάθεια των εργαζομένων να έρθουν σε επαφή με τον κ. Ιβάν Σαββίδη «αλλά συνάντησαν έναν τοίχο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By