Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα νερά της Καρπάθου το «Eclipse» του Αμπράμοβιτς

Με VIP καλεσμένους

MYEclipse-Frederikshavn-DenmarkΣτην Κάρπαθο έδεσε σήμερα το πρωί το «Eclipse», η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρομάν Αμπράμοβιτς με VIP καλεσμένους όπως μεταδίδει το το Karpathos Public Radio Station. Μετά τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Κω, τώρα επισκέφθηκε την πανέμορφη Κάρπαθο. Το εντυπωσιακό γιοτ, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι, έχει κοστίσει κάτι παραπάνω από ένα δισ. ευρώ στον Ρώσο μεγιστάνα, έχει μήκος 164 μέτρα.

Το Eclipse ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου 2009 από τα γερμανική ναυπηγεία, έφτασε στην Frederikshavn, στη Δανία στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 για τις δοκιμές, και τελικά παραδόθηκε στον Αμπράμοβιτς στις 9 Δεκεμβρίου, 2010, για να αναδειχθεί σε ναυαρχίδα του προσωπικού στόλου του διαδεχόμενο το «Pelorus», που πωλήθηκε αντί 300 εκατομμυρίων δολαρίων στον αμερικανό παραγωγό ταινιών, David Geffen, που η περιουσία του υπολογίζεται στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμου του θεάματος.

Εδώ αξίζει αναφερθεί ότι η κατασκευή του Eclipse παραμέρισε στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων θαλαμηγών, το μήκος 162 μέτρων σκάφος «Dubai», του εμίρη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, που επί χρόνια φιγουράριζε στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Το τρίτο σκάφος του προσωπικού στόλου του Αμπράμοβιτς είναι το… μικρό, 50μετρο Sussurro, που κατασκευάστηκε το 1998 και αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων.

800px-Eclipse_docked_in_Nassau_Jan_12,_2011

verena

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By