Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα… πράσινα, με οδηγό τις τράπεζες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η είσοδος των hedge funds και η ανακεφαλαιοποίηση, κρατούν ψηλά την αξία των μετοχών του χρηματοπιστωτικού τομέα, σκορπώντας χαμόγελα στους επενδυτές.

xrimatistirio1Για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση το χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφει σημαντικά κέρδη, με τις τραπεζικές μετοχές, να υπερδιπλασιάζουν την αποτίμησή τους στα 3,4 δισ. ευρώ, που δείχνει να σχετίζεται με την μαζική είσοδο hedge funds στις τράπεζες ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίου και την διαπραγμάτευση των warrants.

Ήδη πάντως από χθες ο τραπεζικός κλάδος έχει περάσει σε θετικό πρόσημο για το 2013 με απόδοση 10,88%, όταν τον Απρίλιο έχανε μέχρι και το 63% της αξίας του. Σε 22 συνεδριάσεις τα κέρδη φτάνουν το 340% για την Alpha , το +220% για την Εθνική, το +208% για την Πειραιώς και +213% για τη Eurobank .

Χθες οι Financial Times αφιέρωσαν τουλάχιστον δύο θέματα για να αποτυπώσουν τη φρενήρη άνοδο των τραπεζικών αξιών στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προϊόν της δραστηριοποίησης hedge funds που τοποθετούνται ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίου. Παράλληλα θετικά σχολιάζονται η ανακεφαλαιοποίηση και οι προσδοκίες που δημιουργούνται, η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων και των spreads στην ελληνική αγορά ομολόγων καθώς και το σενάριο ενός νέου πιθανού κουρέματος του χρέους στο μέλλον

 

By