Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα χέρια της αστυνομίας ο βομβιστής της Βοστόνης

Εντοπίστηκε τραυματισμένος στην πρύμνη ενός σκάφους

bostoniΈπειτα απο πολύωρη καταδίωξη-θρίλερ, ο δεύτερος βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστόνης , εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, που βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού στο προάστιο Γουότερταουν.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος. Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε ελικόπτερο με θερμικές κάμερες και τον εντόπισε. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι αρχές του ζήτησαν να παραδοθεί, αλλά ο Τσαρνάεφ αρνήθηκε. Η αστυνομία με ένα ρομπότ αφαίρεσε το κάλυμμα του σκάφους και τον έπιασαν. Σύμφωνα με την αστυνομία της Μασαχουσέτης, είχε χάσει πολύ αίμα.

Στο μεταξύ, ακόμα τρεις ύποπτοι – που φέρονται να είχαν σχέση με τους βομβιστές – κρατούνται και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης.

Οι δηλώσεις Ομπάμα

Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συμφωνα με το Reuters, o κ. Ομπάμα φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

 

By