Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣτΕ: Αποζημίωση 400.000 ευρώ για τον θάνατο 27χρονης από ιατρικό λάθος

Η κοπέλα εισήχθη στο χειρουργείο για μια απλή επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά πέθανε από λάθος του αναισθησιολόγου

StE

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ εκδίκασε με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας στην οικογένεια 27χρονης που έχασε τη ζωή της από ιατρικό λάθος αναισθησιολόγου.

Η 27χρονη κοπέλα εισήχθη στο χειρουργείο του νοσοκομείου Κοργιαλένειο – Μπενάκειο για μια απλή επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά πέθανε από λάθος του αναισθησιολόγου. Συγκεκριμένα, υπέστη καρδιακή ανακοπή και στην συνέχεια εγκεφαλική νέκρωση, καθώς δεν έγινε έγκαιρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, με συνέπεια να μείνει φυτό για 36 μέρες και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Οι γονείς της προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από μία δεκάχρονη διαδρομή στα Διοικητικά Δικαστήρια επικύρωσε την υποχρέωση του επίμαχου νοσοκομείου να καταβάλει στον πατέρα και την μητέρα της άτυχης κοπέλας ως αποζημίωση, το ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε ο θάνατος της κόρης τους.

Οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ότι δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα (υπερέβησαν τα 5 λεπτά) για την οξυγόνωση της ασθενούς, γεγονός που επέφερε τον θάνατο της.

By