Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Γκίντο Βέστερβελε

Στο πλαίσιο της απόφασης του Βερολίνου για πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, ο  Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έρχεται στην Αθήνα και θα συναντηθεί με Σαμαρά και Βενιζέλο.

westerwelle2Η πολιτική κατάσταση μετά την κυβερνητική κρίση και τον ανασχηματισμό, η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η συνεργασία Ελλάδας- Γερμανίας, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Γκίντο Βέστερβελε, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη την Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος της Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση κορυφής για την ανεργία. Θα συναντηθεί επίσης απόψε στις 19:30 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του.

Σύμφωνα με πηγές του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη του κ. Βεστερβέλε, αμέσως μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του Βερολίνου «για μια στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη» σχέση με την Αθήνα. Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός θα εκφράσει και πάλι την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα «στον δύσκολο δρόμο της κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιουλίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε αποδεχτεί την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Έλληνας ομόλογος του Γιάννης Στουρνάρας μεσούσης της κυβερνητικής κρίσης με αφορμή την ΕΡΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By