Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη

china-primeministerHHH

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Το Πεκίνο έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται έντονα για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών.Toν Κινέζο πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναμένεται να μεταβούν και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αύριο ο κ. Κετσιάνγκ θα επισκεφτεί μαζί με τον πρωθυπουργό τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα υπογράψει τρεις συμφωνίες συνεργασίας, που αφορούν τη χρηματοοικονομική βοήθεια της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, την προστασία της θάλασσας και την παροχή υπηρεσιών από τον κινεζικού νηογνώμονα «China Classification Society» σε πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία.

«Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του» σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, με αφορμή την έλευσή του στην Αθήνα.

By