Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ

Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

lavrofA

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με την ολοκλήρωση της κατ” ιδίαν συνάντησης, Βενιζέλου- Λάβροφ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών και στη συνέχεια, οι κ.κ. Βενιζέλος και Λαβρόφ θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματούχος της Μόσχας έρχεται στην Ελλάδα ένα μήνα μετά την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, που είχε δηλώσει πως η Ρωσία επιθυμεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα. Το ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε ένα νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ είχε εκφράσει και η ίδια η Gazprom, λιγότερο από έξι μήνες μετά το «ναυάγιο» της αποκρατικοποίησης, πίσω από το οποίο κρυβόταν οι ενστάσεις της Κομισιόν.

Στο πλαίσιο της ανπίσκεψης, οι Βενιζέλος και Λαβρόφ, θα κηρύξουν την έναρξη του Συμποσίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος- Ρωσίας», στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο Συμπόσιο θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, πρόεδρος – Ιδρυτής του Παγκοσμίου Κοινωνικού Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» και πρόεδρος ΑΜΕ «Ρωσικοί σιδηρόδρομοι» Βλαντίμιρ Γιακούνιν. Η «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» συμμετέχει στο διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By