Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην Βουλή η δικογραφία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Στα χέρια της Βουλής έφθασε η δικογραφία για την άρση της ασυλίας και άλλων 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Στα χέρια της Βουλής έφθασε η δικογραφία για την άρση της ασυλίας και άλλων 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ζητείται η άρση της ασυλίας και για επιπλέον δύο υπόδικους, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Μίχου, για κατοχή όπλων.

Στο διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Παντελή ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας των Ελ. Ζαρούλια, Ν.Κούζηλου, Μ. Αρβανίτη, Α. Γρέγου, Π. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Κ. Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλου προκειμένου να τους ασκηθεί ποινική δίωξη και να τους απαγγελθεί κατηγορία για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ζητείται επιπλέον, η άρση της ασυλίας των προφυλακισμένων Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού, Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα, αλλά και των υπόδικων Ηλ. Κασιδιάρη και Ν. Μίχου για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, αλλά και οι Γ. Λαγός, Ν. Μίχος και Χρ. Παππάς  έρχονται επίσης αντιμέτωποι και με άλλα αδικήματα για παράβαση του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης, ο Ν. Μίχος κατηγορείται παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ο Χρ. Παππάς για παραβάσεις που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτικής κληρονομιάς.

 

By